След като научите това, никога няма да изхвърлите костилката от авокадо


След като научите това, никога няма да изхвърлите костилката от авокадо
Снимка: iStock

Мислили ли сте някога да консумирате костилката от авокадо? Въпреки че самото авокадо е признато заради ползите си за здравето, костилката често се изхвърля, а всъщност е мощен източник на нутриенти.

Ползи от костилката на авокадо

Повишава имунитета

Кажете сбогом на често срещани заболявания като възпаление на сливиците и назофарингит! Костилката от авокадо е естествен антиоксидант, който се бори с микробите и паразитите.

Подпомага храносмилането

Използва се в редица култури в Южна Америка, костилката облекчава стомашно-чревни проблеми благодарение на нейните антипротозойни и антимикобактериални свойства.

Против язва

Доказано е, че екстрактите от авокадо предотвратяват образуването на язва.

Вижте още: Ето какво ще се случи с тялото ви, ако яде авокадо всеки ден

Как да консумирате

Вземете костилката и я настържете. След това добавяйте в любимото си смути, мюсли или салата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

"Не мога" не е решение.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама