Сокът от вишни помага при тези болести


Сокът от вишни помага при тези болести
Снимка: iStock/Guliver

Изследванията показват, че един конкретен вид сок може да е така ефикасен за здравето, че някои хора твърдят, че той практически притежава супер способности:

Облекчава болката като аспирина.

Забележително мощни антиоксидантни способности.

Значителни ползи в противодействие на сърдечните заболявания.

Способността да успокоява мускулната треска.

Изследователите приписват всички тези способности на сока от вишни.

Плодът и сокът от него се радват на добре заслужена популярност. Учените, изследващи сока от вишни често сипят суперлативи, които човек очаква да чуе в медицинско шоу, а не от медицински изследователи.

Вишните и сокът от вишни имат и друга способност, която може да е особено полезна за милиони хора с проблеми със съня: Те са естествен източник на мелатонин, хормон, който снижава риска от безсъние.

С остаряването, способността на тялото да отблъсква оксидативното увреждане се забавя, оставяйки тялото по-уязвимо на превратностите на възрастта. Изследванията на оксидативния стрес при по-възрастни мъже и жени показват, че сокът от вишни помага в спирането на тези видове изменения.

Всички тези изследвания разкриват забележителните ползи за здравето, свързани със сока от вишни. И изследователите се надяват да открият дори още ползи. Но и така вече има достатъчно, за да си струва почти всеки човек да се наслаждава на тази искряща от жизненост натурална напитка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама