Страхотен трик: Кога и как трябва да ядете кисело мляко, за да отслабнете


Страхотен трик: Кога и как трябва да ядете кисело мляко, за да отслабнете
Снимка: iStock

Киселото мляко е чудесна храна, ако се притеснявате за теглото, но не се препоръчва за хора, които са предразположени към образуване на киселини или имат други стомашно-чревни разстройства.

Вижте още: Този сок е мощен при недостиг на желязо

Най-доброто време за кисело мляко е по време на закуска и на празен стомах, защото сутринта е периодът, в който пробиотиците или добрите бактерии от киселото мляко достигат до дебелото черво.

В допълнение, то осигурява добър източник на протеини, калций, витамини от група В и фосфор и намалява възпалението, подобрява храносмилането и намалява риска от затлъстяване, болест на Crohn, улцерозен колит и други стомашно-чревни заболявания.

Въпреки това, не се препоръчва за хора, които са склонни към образуване на киселини или имат други стомашно-чревни заболявания.

На празен стомах ферментиралите млечни продукти, включително киселото мляко, произвеждат солна киселина, която убива млечнокиселите бактерии в киселото мляко и причинява киселинност.

Освен това хората с непоносимост към лактоза и диабетиците трябва да го избягват, ако съдържа много захар.

Не се препоръчва консумацията на кисело мляко преди хранене, тъй като нивото на стомашната киселина е изключително високо, когато сме гладни.

Киселото мляко, от друга страна, съдържа много млечни киселини, които убиват киселината в стомаха ни и значително намаляват ползите за здравето.

Протеините в киселото мляко ще ни накарат да се почувстваме сити бързо.

Може ли да ядем кисело мляко в края на храненето?

Отговорът е да. За предпочитане е да ядете кисело мляко като десерт един до два часа след хранене.

Не само, че стомашният сок е разреден, но киселинното съдържание на стомаха е достатъчно ниско, за да позволи образуването на млечна киселина.

Въпреки това не се препоръчва да ядете кисело мляко веднага след хранене или като десерт веднага след като приключите с храненето, тъй като съдържанието на калории не е ниско (обаче зависи от вида на киселото мляко, което консумирате).

Вижте още: 9 зеленчука, които са по-здравословни, когато са сготвени

Трябва ли да ядем кисело мляко като междинна закуска?

Киселото мляко като лека закуска е не само здравословно за теглото ни, но и полезно за настроението ни.

Яденето на кисело мляко има ефект, сравним с този на шоколада, защото ни кара да се чувстваме щастливи и в добро настроение.

Добре ли е да се яде кисело мляко през нощта?

Отслабването на мускулите може да се случи, когато тялото ни е в покой, например когато си лягаме.

Протеините в киселото мляко, от друга страна, помагат за увеличаване на чистата маса. В сравнение с други сладки закуски и нездравословна храна, киселото мляко е много по-здравословен избор за късна вечерна закуска.

Освен това, тъй като киселото мляко е богато на калций, е добре да се яде след полунощ, когато нивото на калций в организма е най-ниско. Ето защо, ако сме гладни през нощта, това е най-добрата алтернатива.

Имайте предвид обаче, че не всички кисели млека имат еднакво хранително съдържание, така че винаги е препоръчително да избирате продукти без захар.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама