Този сок е мощен лек при недостиг на желязо


Този сок е мощен лек при недостиг на желязо
Снимка: iStock

Анемията е проблем, свързан с липсата на достатъчно здрави червени кръвни клетки или хемоглобин, за да пренасят кислород до тъканите на тялото. Хемоглобинът е протеин, открит в червените кръвни клетки, който пренася кислород от белите дробове до всички останали органи в тялото. Наличието на анемия може да причини умора, слабост и задух.

Според лекаря Диша Сети, смес от червено цвекло, ананас, лимонов сок и джинджифил с вода може да помогне в борбата с анемията.

Съставки:

1/2 глава цвекло

5-6 резенчета ананас

сок от един лимон

3 см парче пресен джинджифил

1 чаша вода

Приготвяне

Блендирайте всички съставки. Изпийте веднага.

Вижте още: Неподозирани симптоми, които показват дефицит на желязо в тялото ви

Защо е полезен при недостиг на желязо

Цвеклото е пълно с желязо, необходимо за производството на червени кръвни клетки и предотвратяване на анемия. Също така е известно, че ананасът и лимонът помагат за усвояването на желязо поради високото си съдържание на витамин С и подобряват цялостния имунитет.

Бромелаинът в ананаса и лимонената киселина в лимона подпомагат храносмилането, като гарантират, че хранителните вещества се усвояват ефективно.

Важно: Въпреки че този сок може да помогне да се почувствате енергизирани и да се отървете от умората, той не може напълно да се справи с дефицита на желязо. Бъдете внимателни, когато става въпрос за симптомите на недостиг на желязо като слабост, замаяност, учестен пулс, бледост, задух и студени ръце и крака.

Вижте още: Баба Ванга лекувала тази тежка болест с ябълка със забити пирони

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама