Страхотните ползи от консумацията на шам фъстък


Страхотните ползи от консумацията на шам фъстък
Снимка: Thinkstock/Guliver

Всички знаем, че ядките са много полезни. Разбира се, без да се прекалява с консумацията им.

В тази статия ще поговорим конкретно за шам фъстъците и техните страхотни ползи.

Ето кои са те:

Здраво сърце

Изследванията показват, че редовното похапване на фъстъци може да намали нивата на лошия LDL холестерол в организма. Антиоксидантите, фитостеролите и ненаситените мастни киселини (както полиненаситени, така и мононенаситени мастни киселини) са чудесни за поддържане на здраво сърце.

Елиминират изсушаването на кожата

Шам фъстъкът също помага за премахване на сухотата на кожата. Наситените мазнини играят основна роля в този аспект. Маслото от шам фъстък има и омекотяващи кожата свойства и често се използва като съставка в релаксиращите терапии като ароматерапия и традиционна масажна терапия.

Вижте още: Ето какво ни показва цветът на храната, която ядем

Съдържат диетични фибри

Още една полза за здравето на шам-фъстъците е, че те са добър източник на диетични фибри, които спомагат за лесно храносмилане. 30 грама шам-фъстъци съдържат около 3 грама диетични фибри, повече от достатъчно, за да може храносмилателната система да работи с оптимален капацитет.

Те са страхотен афродизиак

Шам фъстъкът значително влияе върху сексуалната жизненост при мъжете. Проучвания показват, че мъжете, които са имали дневен прием от около 100 грама шам-фъстъци в продължение на три седмици, подобряват еректилната функция с около 50 процента. Това се потвърждава с ултразвуково изследване на кръвния поток в пениса.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама