Супер ползи от прясното мляко, за които не сте чували


Супер ползи от прясното мляко, за които не сте чували
Снимка: iStock

Любимо не само на децата, прясното мляко крие много ползи, за някои от които дори не сте чували. Ето кои са те:

НАМАЛЯВА СТРЕСА

Благодарение на многото витамини и минерали, открити в млякото, то може да действа за освобождаване от стреса. След дълъг и изморителен ден в офиса, можете да седнете и да изпиете чаша топло мляко, към което по желание да добавите и лъжичка мед. Това помага за освобождаването на напрежението в мускулите и за успокояване на нервите.

ОБЛЕКЧАВА СИМПТОМИТЕ НА ПМС

Млякото доказано успокоява тялото и намалява негативните ефекти на ПМС. Благодарение на комплекса от калций и витамин D, прясното мляко успокоява нервната система и мускулите, което пък намалява често наличните болки в корема.

Вижте още: Как кафето може да ни помогне при възпаления

МЛЯКОТО И ДЕПРЕСИЯТА

Адекватните нива на витамин D в организма спомагат за продукцията на серотонин, хормон асоцииран с настроенията, апетита и съня. Липсата на витамин D често се проявява под формата на депресия и хронична умора. Прясното мляко е полезно при такива състояния, тъй като е подсилено с витамин D.

ПОМАГА ПРИ КИСЕЛИНИ

Има много киселинни храни, които причиняват дискомфорт на стомаха особено ако бъдат смесени. Един от най-лесните и бързи начини да елиминирате този проблем – изпийте чаша студено прясно мляко. Охлаждащият ефект и кремообразната консистенция на млякото спомагат за защитата на хранопровода и стомаха, като така предотвратяват появата на киселини.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама