Свалете килограми с помощта на бадеми


Свалете килограми с помощта на бадеми
Снимка: iStock/Guliver

Бадемите са едни от най-полезните ядки, които са любими на малки и големи. Но знаете ли, че шепа бадеми на ден може да помогне с отслабването.

Това са установили учени от университета на Южна Австралия. Проучвайки как те може да повлияят на апетита, изследователите откриват, че 30-50 г бадеми могат добре да заситят апетита. Хората, които консумират бадеми вместо въглехидратна закуска, намаляват енергийния си прием (често от бързи храни) при следващото хранене.

Вижте още: 5 супер ползи от смеха

Според д-р Шарая Картър изследването предоставя важни знания за контрола на телесното тегло.

Данните сочат, че любителите на бадеми имат с 47% по-ниски показатели на С-пептид (който може да подобри инсулиновата чувствителност и да намали риска от развитие на диабет и сърдечно-съдови заболявания), както и по-високи нива на глюкозо-зависим инсулинотропен полипептид (18% по-висок), глюкагон (39% по-висок) и панкреатичен полипептид (44% по-висок).

Бадемите имат високо съдържание на протеини, фибри и ненаситени мастни киселини, което може да допринесе за засищащите им свойства и да обясни защо се консумира по-малко храна след лека закуска с тях.

Резултатите от това проучване показват, че приема на бадеми води до малки промени в енергийния прием на хората и това може да има клиничен ефект в дългосрочен план.

Бадемите са фантастична здравословна закуска, която да включите в ежедневния хранителен режим.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама