Светът благодари на истинските герои в битката с коронавируса (ВИДЕО)


Светът благодари на истинските герои в битката с коронавируса (ВИДЕО)
Снимка: Getty/Guliver

Не всички герои носят пелерини. В разгара на световната пандемия от коронавирус, истинските герои носят бели престилки, маски и латексови ръкавици.

Милиони жители на Европа, които прекарват дните си в социална изолация, изразяват любов и признателност към лекарите и медицинските сестри по първите линии на глобалното огнище на COVID-19. В много градове, които са под карантина, се чуват викове и аплодисменти, а социалните медии буквално преливат от съобщения за подкрепа на онези, които рискуват себе си, за да помогнат на другите.

Тези моменти, в които всички скланяме глави, за да се помолим за здравето не на себе си, а на цялото човечество, са колкото тъжни, толкова и силни и обединяващи. Благодарностите се разрастват и за други фронтови работници, които помагат да се поддържа обществото на фона на кризата, включително фармацевти, полицаи, служители в хранителни магазини и куриери.

А ето и едно малко по-лично видео, което предизвика сълзи и в нашите очи. Тейла Портър е само на 22 години и е парамедик към болницата в Бесингстоук, Северен Хемпшир. Миналата седмица, докато отива към колата си за поредната смяна, тя е посрещната от аплодисментите на всичките си съседи от улицата. Оставена без думи, младата Тейла не успява да сдържи сълзите си.

В България хората също ръкопляскат в 21 часа в знак на солидарност и признателност към медиците.

Сподели с твоите приятели

Много хора даряват пари, апарати и медицински пособия на специалистите, които се борят с коварния коронавирус. В бургаската опера например шият предпазни маски, които подаряват на болници и домове за стари хора.

Миналата седмица в знак на подкрепа към българските медици в рамките на три дни родните радиа излъчваха една от най-обичаните български песни в изпълнение на Емил Димитров – "Ако си дал". Това се случваше в последните минути, точно преди всеки кръгъл час.

Много доброволци помагат на нуждаещите се хора и в болниците, тъй като в момента всяка помощ е от значение за по-бързото справяне с пандемията. Сряд тях е 18-годишният Кирил Балдев, който наскоро ни разказа какво е да си доброволец в "Пирогов". Прочетете ТУК.

Това музикално изпълнение със силно послание е за медиците, за техните семейства и за всички нас. И не забравяйте, че доброто е заразно!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Казват, че душите живеят в очите на хората. Дори животните го усещали и гледали човека в очите.  

Людмила Филипова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама