Тези симптоми издават възпаление в тялото


Тези симптоми издават възпаление в тялото
Снимка: iStock/Guliver

Признаците на хронично възпаление в тялото може да останат незабелязани. Но е важно да ги познавате и съответно да се предприемат мерки, за да се избегнат по-сериозни здравословни проблеми.

Симптомите, които издават възпаление в тялото 

1. Болка и схващане на ставите

Болката в ставите може да бъде един от първите признаци на хронично възпаление, провокирано от различни причини. Тези симптоми може да са сигнал за наличие на автоимунно заболяване – например ревматоиден артрит, лупус, подагра.

Лекар: Никога не пренебрегвайте тези 6 симптома на високо кръвно

Изброените патологии причиняват пренапрежение на имунната система, при което се отделят ненужни възпалителни химикали. По-конкретно, възпалението се показва от продължителна или периодично подновяваща се болка в ставите.

2. Проблеми с паметта

Проучванията показват, че когнитивните проблеми са свързани с по-високи нива на възпалителни маркери в тялото.

3. Постоянно лошо настроение

Податливостта към депресия е друг фин признак за възпаление. То причинява промени в невротрансмитерната активност и мозъчната функция, които могат да доведат до депресивни състояния.

Тези симптоми издават, че токсините тровят вашия черен дроб

4. Появата на нови храносмилателни проблеми

Ако подуването на корема, диарията и други проблеми продължават определен период от време, това също може да е признак на възпаление. Според лекарите, възпалителните съединения, навлизайки в кръвния поток, проникват в червата и влияят негативно на бактериалната микрофлора на храносмилателния тракт.

5. Чести повишения на високото кръвно

Възпаление е активатор на хипертония, което допринася за увреждане на кръвоносните съдове.

6. Чести настинки

Физиологично казано, хроничното възпаление е нездравословен имунен отговор, което означава, че имунната система е свръхстимулирана и претоварена по някаква причина. В резултат на това при контакт с бактерии и вируси, тялото може да не е в състояние да се пребори с тях.

Лекар: Тези симптоми издават проблеми с щитовидната жлеза

7. Неконтролирано чувство на глад

Постоянното или неконтролирано чувство на глад може да е сигнал, че тялото не е в състояние да управлява адекватно глюкозата, но също така може да е признак на възпаление. Причината е, че хроничното възпаление прави клетките устойчиви на инсулин, което допринася за високите нива на кръвната захар и развитието на диабет тип 2.

8. Постоянни кожни раздразнения

Хроничното възпаление, което потиска имунната система, може да направи тялото твърде чувствително към всякакви дразнители. Кожни раздразнения, заболявания на кожата (например екзема) често са външни признаци на повишена склонност към алергични реакции.

Тези симптоми алармират за подкиселяване на тялото

Важно: Статията е с информативна цел и не замества консултацията с лекар!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама