Тиква, мед и орехи: Най-здравословната комбинация


Тиква, мед и орехи: Най-здравословната комбинация
Снимка: iStock

Тиквата е подходяща много при заболявания на стомаха, особено полезна за хора със стомашни и чревни проблеми, язви на стомаха, дванадесетопръстника, колит или гастрит. Препоръчва се да се хапва не варена, а печена (а за да я подсладите, не забравяйте да добавите и малко мед!).

Също така помага, за да се спре образуването на отоци и задържането на вода в организма.

НЕВЕРОЯТНИТЕ ПОЛЗИ НА ЗЕЛЕВИЯ СОК

Медът пък е богат на антиоксиданти и помага за намаляване на риска от някои видове рак и сърдечно съдови заболявания.

Орехите са богати на антиоксиданти, а освен това имат в съдържанието си витамин С и Е. Те също така са изключително добър източник на Омега-3 мастни киселини. Подпомогнат здравето на чревната флора, намаляват апетита и са ценни при отслабване. А най-ценното е, че са суперхрана за мозъка и нашето тяло.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама