Това е НАЙ-полезната храна на света


Това е НАЙ-полезната храна на света
Снимка: iStock/Guliver

Медът е ценно лекарствено средство, което е често препоръчвано от много доктори. Освен че е много вкусен, медът е смятан още от древните египтяни за универсално лекарство, което има ефикасно действие при очни и кожни възпаления, рани и заболявания на лигавиците.

Според съвременната медицина ежедневният прием на мед подобрява храносмилането и нормализира киселинността на стомашния сок.

Вижте още: Ползи от джинджифила

Поради това медът е препоръчван от апитерапевтите за лечение на гастрит и язва.

Медът има и противомикробно и противовъзпалително действие, което го прави чудесно лекарствено средство при възпаления на дихателните пътища. За някои чаят с мед е божествено питие, а за други е дневна лекарствена доза срещу грип и простудни заболявания.

Медът е с високо съдържание на ценни и полезни за организма вещества като въглехидрати, белтъчини, витамини, минерали, аминокиселини. Той действа тонизиращо и ободряващо. Медът е ефикасен продукт и за борба с алкохолизма – по 1 с.л. на всеки 30 мин. се дава на препил човек, което води впоследствие до чувство на непоносимост към алкохола. Лимонов сок смесен с мед пък е ефикасно и приятно на вкус лекарство за кашлица.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама