Този чай намалява мазнините по корема


Този чай намалява мазнините по корема
Снимка: iStock

За съжаление няма отвара, която магически да ви накара да отслабнете за една нощ. Чаят от мента обаче може да бъде много полезен, ако се опитвате да се отървете от мазнините по корема.

Вижте още: Огромен медицински пробив: Кръвен тест може да предскаже деменция до 15 години преди появата на симптомите

Диетологът Кортни Д'Анджело каза пред списание "Яжте това, не онова", че ментовият чай е една от най-добрите напитки за отслабване.

"Няма калории. Има сладък вкус и ще можете да намалите апетита и желанието си за сладко. Освен това ментата има антивирусни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Освен това решава храносмилателни проблеми", казва тя.

Изследване, публикувано в Journal of Clinical Gastroenterology, установи, че участниците, които консумират мента, са успели да облекчат синдрома на раздразнените черва. По този начин намаляват и подуването на корема. Ментата облекчава спазмите на гладката мускулатура, които могат да бъдат причинени от менструация.

Вижте още: Лекар: Ето кога треперенето на ръцете е повод за безпокойство

Чаят от мента не съдържа кофеин и има положителен ефект върху умствената дейност. Изследване от университета Нортумбрия установи, че ментата подобрява настроението и паметта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама