Учени: Една чаша на ден от този чай изгаря излишните мазнини


Учени: Една чаша на ден от този чай изгаря излишните мазнини
Снимка: Jill Wellington / Pixabay

Новото проучване показа, че редовната консумация на зелен чай може да осигури защита от невродегенеративни заболявания, включително болестта на Алцхаймер и Паркинсон. Антиоксидантите, присъстващи в зеления чай, помагат за намаляване на оксидативния стрес и възпалението в мозъка, за които е известно, че допринасят за тези състояния.

Вижте още: Лекар: Как да разберем дали грипът ще доведе до усложнения

Освен когнитивните си ползи, зеленият чай отдавна е възхваляван за способността си да помага при свалянето на излишните килограми, пише "Sanctuary Life".

Ново изследване допълнително потвърди тези твърдения, тъй като показа, че комбинацията от катехини и кофеин може да стимулира метаболизма и да подобри окисляването на мазнините. Чрез включването на зелен чай в балансирана диета, хората могат да постигнат целите си за отслабване по-ефективно.

Въпреки че зеленият чай предлага невероятни ползи, той не трябва да се смята за чудодейно лекарство. Вместо това трябва да се разглежда като допълващо допълнение към здравословния начин на живот. Както при всяка напитка, умереността е ключова и хората трябва да се консултират със здравен специалист, за да определят подходящото количество въз основа на здравословното си състояние.

зелен чай

Вижте още: Подут корем или мазнини? Как да разпознаем и облекчим проблема

В заключение, новото проучване предоставя убедителни доказателства, че зеленият чай може да помогне много за когнитивното здраве, контрола на теглото и потенциално да предложи защита срещу невродегенеративни заболявания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама