Внимавайте с тези храни! Те са вкусни, но опасни


Внимавайте с тези храни! Те са вкусни, но опасни
Снимка: iStock

Има някои храни, които са истински изкушения за повече хора. Но това, че са супер вкусни не означава, че са полезни.

Ето кои са храните, с които трябва да внимавате:

Течен шоколад

О, кой не обича течен шоколад? Любимата храна на малки и големи. В него обаче трудно ще намерите някакви полезни вещества сред основните съставки като захар и палмово масло. Истинските ядки и какао са нищожни и от много ниско качество, а ефектът им се постига с добавяне на евтини изкуствени ароматизатори и емулгатори.

Колбаси

Преработените меса, като колбасите са всеизвестно болестотворни. Желязото в тях отключва процеси, които увреждат клетките, а това води до висок риск от рак на дебелото черво. Освен това в преработените меса често има много сол, която е предпоставка за високо кръвно налягане, а голямото количество наситени мастни киселини повишават опасно стойностите на холестерола.

Вижте още: 5 добри причини да си хапвате повече портокали

Фъстъчено масло

То е богато на протеини, подходящи за изграждане на мускулна маса. С него, обаче, е добре да се внимава, защото е силно калорично и сладко-соленият му вкус могат да те превърнат в негов страстен почитател, което може да ти докара и доста излишни килограми.

Заместители на месни продукти

На пазара вече има богат избор от веган и вегетариански салами, наденици и много други. За да доближат вкусът им до оригинала, производителите им добавят най-различни овкусители, мазнини, сол и захар. Затова много внимавайте какво конасумирате!

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама