Ако искате да сте здрави и енергични, яжте тези храни


Ако искате да сте здрави и енергични, яжте тези храни
Снимка: iStock

Всичко, което консумираме, влияе на нашето здраве – на физическо и психическо ниво. Ето защо подбрахме някои от най-полезните храни, които задължително трябва да включите в менюто си.

Кокосово масло

Смята се, че кокосовото масло е здравословна храна, която може да помогне в борбата с излишните килограми, подпомага имунната система, предпазва от заболявания на щитовидната железа.

Авокадо

Авокадото е растение от семейство лаврови. Произхожда от Централна Америка. То съдържа мононенаситени мазнини, които ускоряват метаболизма и предпазват клетките от свободните радикали.

Плодът намалява нивата на холестерола, лекува рани, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт и е полезен за вашите очи и коса. Можете да добавите половин авокадо към салатата от домати и – поръсена с морска сол, да я превърнете в здравословна закуска.

Вижте още: Не сте подозирали за тези ползи на киселото зеле

Моркови

Морковът е нискокалоричен, а същевременно съдържа целулоза и е богат с витамини и минерални соли, следователно е подходяща храна за намаляване на излишни килограми и регулиране на личното тегло.

Най-често изучаваните здравословни ползи от морковите са свързани със сърдечносъдовата система. 10-годишно проучване в Нидерландия установява, че хора, които ядат моркови всеки ден имат много по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Смята се, че това се дължи на защитната роля на антиоксидантите в морковите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама