Защо да приемате масло от черен кимион


Защо да приемате масло от черен кимион
Снимка: iStock

Маслото от черен кимион (нигела) е мощен имуностимулант. Аргининът, който се съдържа в него, е много полезен при хора, претърпели травми, изгаряния и възпаления. Тази съставка неутрализира свободните радикали и стимулира освобождаването на хормон на растежа и синтеза на колаген. Аргининът стимулира и производството на простагладин Е1 – той регулира мозъчните функции и нервните импулси, редуцира възпаленията и кожните екземи, действа бронхолитично и съдоразширяващо.

Една от най-важните съставки на черния кимион е нигелон - много ефективен при бронхити, астми и респираторни заболявания. Той успокоява и разширява бронхите и в същото време потиска освобождаването на хистамини.

Черният кимион въздейства върху тимусната жлеза и в същото време я стимулира, а именно тя отговаря за защитните сили на организма. Това води до укрепване на имунитета и предотвратяване на болести и инфекции.

Маслото от черен кимион стимулира добре и дейността на костния мозък, което означава, че е страхотно средство за лечение и предотвратяване на развитието на тумори. Със своите антибактериални свойства, черният кимион превъзхожда много съвременни антибиотици, но хубавото е, че не вреди на организма.

Маслото от черен кимион помага при борбата с алергии, настинки, възпаления на устната кухина, заболявания на стомашно-чревния тракт, астма, диабет. Черният кимион е ефективен при лечение на хемофилия, синузит, хемороиди, простатит, псориазис, алопеция, диария.

Маслото от черен кимион подобрява растежа на косата и я предпазва от преждевременно побеляване.

Маслото от черен кимион понижава кръвната захар и холестерола, тонизира тялото и стимулира сексуалната активност, подобрява кръвообращението и кръвното налягане, убива растежа на бактерии, микроорганизми и деструктивни клетки. Помага за увеличаването на количеството на кърмата, но задължително да се приема след раждане.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама