Странни, но ефективни трикове за прекрасна коса


Странни, но ефективни трикове за прекрасна коса
Снимка: iStock/Guliver

Всяка жена иска да има красива и здрава коса. Обичайните методи за поддържане са използването на качествен шампоан, балсам и маска, а също така рядко третиране. Но ако искате допълнителна грижа за косата си, има още неща, освен правилната козметика, които можете да използвате.

1. Премахване на цъфтежа без фризьор 

Ако забелязвате, че имате прекалено много цъфнали крайчета, но нямате време да отидете на фризьор или пък просто не искате да отнемате от дължината на косата, можете да го направите сами. Има начин, по който можете да се отървете от голяма част от цъфналите крайчета, без да скъсявате косата си. Вземете няколко кичура и ги увийте добре. След това отрежете с ножичка щръкналите връхчета на косъмчетата. По този начин тя ще стане мека, гладка и здрава, без да я скъсявате.

2. Заглаждане на косата с четка за грим или четка за зъби

Ако искате да имате перфектно гладка прическа, има много лесен метод за справяне с хвърчащите косъмчета. Трябва ви гъста четка за грим или четка за зъби. Ако бебешките косъмчета са прекалено щръкнали, заложете на четката за зъби. Напръскайте я с малко лак за коса и загладете. За заглаждане на цялостната прическа, заложете на четката за грим. С нея направете същото.

3. Приятна миризма 

Ако искате косата ви да ухае приятно през целия ден, напръскайте четката си за коса с парфюм и разрешете. По този начин ще разнесете аромата по цялата дължина на косата, а не само в някои зони, както се случва, когато просто напръскате косата с парфюма. Напоследък известни станаха и парфюмите за коса, с които можете да подарите на косата си страхотен аромат без никакво усилие.

КАК ПАРФЮМЪТ ВИ ДА ТРАЕ ПО-ДЪЛГО

4. Перфектно фиксиране на фибите върху косата 

Ако не можете да направите красива прическа с фиби, защото не задържат добре косата ви, то най-вероятно използвате фибата от грешната страна. Знаете ли, че оребрената страна на фибата трябва да се пада отдолу? По този начин тя захваща косата много по-добре. За максимален ефект можете да напръскате фибите с малко лак за коса, за да се закрепят перфектно.

18 СЪВЕТА ЗА КОСА, КОИТО ВСЯКА ЖЕНА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ

5. Запазване на цвета на косата за по-дълго време 

Ако сте от дамите, които боядисват косата си и искате да запазите прекрасния цвят по-дълго време, на помощ идва кокосовото масло. Час преди да я измиете я намажете с кокосово масло. То ще предпази боята от падане и ще я матира, а също така ще подхрани косъма.

6. Гъста плитка 

Ако искате плитката ви да бъде по-обемна, след като я сплетете, раздърпайте сплетената коса. По този начин косата ви ще изглежда по-гъста, а плитката ще бъде по-красива и обемна. Стегнатите плитки са демоде, а и могат да доведат до главоболие и накъсване на косата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама