"Антихтонът на Данте" от Людмила Филипова в ново издание


"Антихтонът на Данте" от Людмила Филипова в ново издание
Снимка: изд. Ентусиаст

След силен читателски интерес един от най-загадъчните романи на обичаната българска писателка Людмила Филипова излиза в дългоочаквано ново издание. "Антихтонът на Данте" е вълнуващ исторически трилър, в който археологическите доказателства и научните факти умело се преплитат с авторовото въображение, за да поведат всеки, докоснал се до тях, на епично приключение през човешката история и през тайни и загадки, останали неразкрити поколения наред.

Този роман може да се чете както напълно самостоятелно, така и като продължение на "Мастиленият лабиринт", по който през 2012 г. National Geographic създаде документалния филм "Орфеевият амулет".

Какво свързва пещерата Дяволското гърло в Родопите с Гроте ди Фрасаси – най-големия пещерен комплекс в Италия? Има ли нещо общо между Свещената плоча на математика доктор Дий, ръкописите на Данте Алигиери, посланията на Орфей и праисторическите монументи, открити в древното светилище от Лепенски вир до река Дунав?

Археоложката Вера Кандилова, позната на читателите от романа "Мастиленият лабиринт", и Ариман, мистериозен млад мъж, който търси истината за тайнствения живот на баща си, се впускат в невероятно приключение. Приключение, което ще ги отведе от Балканите през Рим и Оксфорд до мистичния Антихтон, наречен от Питагор Антиземя. Когато разгадават "тайната на десетте", скрита в текстовете на Алигиери, героите стигат до прозрения, надминаващи всичките им очаквания и засягащи бъдещето на Земята. Въпреки че ги делят два свята, Вера и Ариман, ще открият силата и смисъла на любовта.

В тази умело забъркана сплав от легенди, древна философия, религия, астрономия и физика и с ритъма на десетте хиляди земни вдишвания двамата герои намират отговорите на извечни въпроси: Кои сме ние и накъде се е отправило човечеството? Има ли път назад, ако осъзнаем, че посоката, по която сме поели, е грешна? И каква цена трябва да платим, за да поемем по вярната?

Читателите ще имат възможността да видят местата, в които се развива действието, както и всички споменати в романа артефакти на специално създадения уебсайт: mastileniat-labirint.com.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама