Излиза ново издание с разкази за "Вещерът"


Излиза ново издание с разкази за "Вещерът"
Снимка: изд. Сиела

Феноменът "Вещерът" на полския писател Анджей Сапковски завладя света на фентъзито, превръщайки Гералт от Ривия в един от най-разпознаваемите и култови образи на нашето време. Докато почитателите на вселената на Анджей Сапковски са в очакване на третия сезон от сериала на Netflix, в който актьорът Хенри Кавил за последен път ще изиграе Вещера преди да предаде ролята на Лиам Хемсуърт, на българския пазар се появява богато илюстровано издание, съдържащо разказите "Вещерът" и "По-малкото зло", публикувани за пръв път в сборника "Последното желание".

С твърди корици и пленителните илюстрации на Тимоте Монтен и Уго Пинсон "Вещер. По-малкото зло" е истинска наслада както за верните фенове на сагата, така и за онези читатели, които за пръв път ще се озоват в един свят, в който източноевропейската митология и безграничната фантазия се преплитат. Свят, в който границата между добро и зло лежи на острието на меча на Гералт от Ривия.

Един от последните представители на вещерската каста – мутанти, създадени с алхимия и магия, който крачи по мрачните пътеки между света на хората и опасни същества, които дебнат в сенките.

Професията на вещера изглежда проста – всичко, обявено за враг на човешкото господство, трябва да бъде унищожено. Всяка задача трябва да бъде изпълнена. Срещу съответното заплащане, естествено. Но нещата невинаги са толкова прости. И Гералт скоро ще го разбере.

В тези наситени с напрежение истории Анджей Сапковски няма място за подвизи. Защото понякога изборът се свежда до "По-малкото зло".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама