Книга разказва историята и наследството на "Прада"


Книга разказва историята и наследството на "Прада"
Снимка: изд. Hybrid Books

Четвъртата книга от модната поредица на Hybrid Books проследява хронологията по произхода на култовата марка "Прада" – от ранното стартиране в Милано до модната империя, превърнала се в синоним на лукса.

Компанията е основана през 1913 г. от братята Марио и Мартино Прада. Започвайки с малък бутик в Милано, "Прада" се утвърждава като основан на минимализма и съвременното изкуство бранд. Макар и стартирана като бизнес "за мъже", в който жените нямат място, наследството на Марио Прада преминава през ръцете на дъщеря му Лучия поради незаинтересоваността на собствения му син в модата. Днес внучката Миуча е основният двигател, задвижващ еволюцията и новаторството на бранда, вдъхновил филма "Дяволът носи Прада" с участието на Мерил Стрийп.

От кожени чанти през обувки, дрехи и парфюми "Прада" се нарежда до най-големите модни марки, чиито продукти са не само луксозни – те носят в себе си фешън заряд, недостижим за конкуренцията.

Богато илюстрираната книга на Лайа Фаран Грейвс документира историята и наследството на "Прада" – от зараждането на компанията като производител на кожени артикули до международна модна империя. Изображенията на облекла, снимките от модния подиум и модните фотографии отдават дължимото на една от най-влиятелните модни къщи на света и на жената, която стои начело, и то в контраст с възгледите на нейния дядо и основател.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама