Луи Вюитон - историята на един култов моден бранд


Луи Вюитон - историята на един култов моден бранд
Снимка: Hybrid Books

Вече 150 години Louis Vuitton е синоним на стил и класа. Чантите и куфарите на новатора виждаме в ръцете на популярни личности, оказали влияние върху модата и културата отпреди Първата световна война, та до днес. Какво се крие зад историята на култовата марка? Как името на занаятчията, който опакова багажа на богатите французи, става моден символ? Богато илюстрованото луксозно издание "Луи Вюитон - историята на един култов моден бранд" на Карън Хоумър надниква в миналото, когато се поставя началото на семейната фирма, и проследява как еволюират през годините идеите за пренасяне на багаж, въплътени в чанти и куфари с всякакви размери и предназначения.

Бляскавият успех на фамилия Вюитон започва през далечната 1854 година в работилничка за опаковане, минава през преосмисляне на пътническия сандък и акостира в съвремието ни с невероятна пъстрота и разнообразие, без да изневерява на първоначалния замисъл – удобство, шик, стил.

Какво е "Монограм"? Кои известни дизайнери на облекло и аксесоари обвързват творчеството си с мисията да съхранят и развият наследството на компанията? Защо всички звезди обичат Louis Vuitton?

За авторката:

Карън Хоумър е моден журналист, писала е за The Times, The Telegraph, Harpers & Queen, Elle, World of Interiors и Vogue. Живее в Лондон.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама