"Нощна музика" - пленителна и топла история


"Нощна музика" - пленителна и топла история
Снимка: Издателство "Хермес"

В България излезе романът "Нощна музика" от Джоджо Мойс – една от любимите съвременни британски писателки.

Испанската къща е старо, порутено имение на брега на живописно езеро в Норфък, Англия. Но след смъртта на собственика унаследяването му събужда стари вражди и нови страсти.

За Мат Маккарти придобиването на къщата символизира отмъщението му към семейството, съсипало баща му. Съпругата му – Лора, пък я приема като гнездо за идеален семеен живот.

Чрез имота разореният строителен предприемач Никълъс Трент ще възстанови репутацията и богатството си.

За Изабел Дюланси обаче да се нанесе там е единственият начин да оцелее. Неотдавна съпругът й е починал и е оставил на нея и двете им деца единствено дългове. Доскоро водила охолен живот на известна цигуларка в центъра на Лондон, сега Изабел трябва да се научи да се справя с всекидневните финансови нужди на семейството си. Както и с безбожно скъпия и крайно необходим ремонт на Испанската къща, чиято наследница се оказва.

Освен това Изабел трябва да се справи и с всички, които искат да се домогнат до имота.

За автора:

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата ѝ е да стане писател. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с "Аз преди теб". Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над четиринадесет милиона екземпляра.

По "Аз преди теб" е заснет и едноименен филм с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор. След успеха на филма "Аз преди теб" (над 200 млн. долара приходи от прожекции) Джоджо работи по сценариите на още три свои книги: "Един + един", "Последното писмо от любимия" и "Подаряваш ми звезди".

От 23 юли 2021 г. филмът "Последното писмо от любимия" ще може да се гледа в Netflix. По филмовата адаптация на романа работи Августин Фризел - режисьорката на предизвикателния сериал "Еуфория". Актрисите Фелисити Джоунс ("Теория на всичко") и Шейлийн Удли ("Големите малки лъжи") влизат в главните роли и са част от продуцентския екип на филма.

До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над тридесет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я обявиха за "най-добрата съвременна британска авторка".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама