Романът "Корона от корал и перли" ще ви спаси от есенната меланхолия


Романът "Корона от корал и перли" ще ви спаси от есенната меланхолия
Снимка: изд. Емас

"Корона от корал и перли" – пленяващият дебют на Мара Ръдърфорд, който идеално да послужи за бягство от ноемврийската реалност и като билет за Вариния, дом на близначките Нор и Зейди и на техния горд морски народ. Роман, изтъкан от легенди, тайни, вярност и една сестринска връзка, по-силна от океанския прибой.

От незапомнени времена варинианците живеят в своите колиби над водата и се гмуркат за скъпоценни розови перли, единственото средство за търговия със сушата. Вековно споразумение със съседното кралство Илара се разпорежда със съдбите им и най-вече с живота на младите жени – включително на сестрите Нор и Зейди. Но балансът на силите скоро ще се промени...

Ръдърфорд е написала красива и динамична история за силата на сестринската обич, за любовта и за битките, за които не сме готови, но сме длъжни да започнем. И всичко това на фона на пълнокръвен, оригинален свят в наситени багри, управляван от своя собствена митология и правила.

За авторката:

Мара Ръдърфорд започва писателската си кариера, работейки като журналистка, само че си дава сметка, че предпочита фантазията пред реалността. Израстнала е в Калифорния, а след това е живяла къде ли не по света заедно със съпруга си дипломат. Ако не пише или не тича по петите на двамата си сина, вероятно ще я откриете да изпитва границите на зоната си на комфорт в традиционна руска баня или пък на археологически обект на инките.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама