4 поверия за високосната година, които хората спазват и днес


4 поверия за високосната година, които хората спазват и днес
Снимка: iStock/Guliver

Високосните години имат своето съвсем разумно и логично обяснение - Земята прави пълна обиколка около Слънцето за 365 дни и 6 часа, а не точно за 365 дни. Ето защо веднъж на 4 години февруари има „бонус“. Разбира се, това съвсем не значи, че последният зимен месец е пощаден от най-различни суеверия.

Едно от основните, за което сигурно много хора се чудят, е че децата, родени през високосната година, са щастливци. А тези, които са се появили на бял свят на 29 февруари, могат да не се страхуват от пожари и наводнения, тъй като стихиите няма да ги засегнат. Те притежават също ясновидска дарба. Ето някои от тях.

Вижте още: Лазаровден 2024: Кога се празнува и обичаи

1. Без сделки

На 29 февруари не бива да сключваме сделки, да водим преговори и да правим други сериозни неща.

2. Лош късмет

В суеверната митология тази година се счита за нестабилна и нещастна, а провеждането на важни събития през такъв период се смята за рисковано. Ето защо не е добра идея да се омъжвате или да купувате имот.

3. Никакви гъби

Едно от най-известните суеверия е забраната за бране на гъби. Историята на това вярване се корени в древни времена, когато хората вярвали, че през високосна година гъбите стават отровни и опасни за ядене.

4. Сребро, а не злато

Друго доста популярно суеверие е, че трябва да се носят сребърни бижута. Това е така, защото хората от древността са вярвали, че благородният метал гони злите сили и лошия късмет.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама