4 вида горчица, които всеки кулинар трябва да познава


4 вида горчица, които всеки кулинар трябва да познава
Снимка: iStock/Guliver

Всички познаваме горчицата под една или друга форма. Хапваме я в сосове, използваме я за мариноване, добавяме я към хамбургери и хот-дог. Съвсем логично, когато чуят „горчица“, повечето хора веднага си представят жълтата смес в бурканче. Истината е, че има различни видове, които си имат свое приложение.

Жълта (американска) горчица

Жълтата горчица, известна като “американска горчица,” получава характерния си яркожълт цвят от куркумата. Една от по-меките горчици, тя е неимоверно популярна в САЩ и присъства в повечето случаи, когато става дума за сандвичи тип бързо хранене.

Дижонска горчица

Дижонската горчица е класическата френска горчица, съществуваща от 50-те години на XIX век. В миналото се е правила с гроздов сок, после с оцет, а сега дижонската горчица се прави с “бяло вино”. Тя има гладка консистенция, подобно на жълтата, но е с по-сложен и рязък вкус.

Баварска горчица

Донякъде подобна на дижонската, но с малко повече лютивина, тя е перфектната горчица за братвурст и претцел.

Плодова горчица (mostarda di frutta)

Това е интересен представител от Италия, в състава на който влизат плодови частици от ябълки, лимони, портокали, мандарини, круши и др. плодове, обвити от пикантна синапена смес, мед, подправки и бяло вино. приготвени в пикантен сос от горчица на прах, бяло вино, мед и подправки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама