Защо НЕ трябва да готвите зелени зеленчуци в мултикукър


Защо НЕ трябва да готвите зелени зеленчуци в мултикукър
Снимка: iStock

Когато става въпрос за готвене с помощта на мулти или слоукукър, много домакини не се колебаят да използват устройството, за да импровизират с най-различни ястия като пилешко, свинско, боб, яхния и други.

И наистина, тези уреди са страхотни помощници в кухнята, защото е супер лесно да метнете всички необходими съставки в един съд и да си почивате, докато те се готвят. Но когато става дума за работа със зелени зеленчуци, мултикукърът може да причини повече вреда, отколкото полза.

Въпреки че звучи като хитра идея да хвърлите малко грах или спанак, това определено не работи много добре за зелени зеленчуци. Има реален шанс те да загубят свежия си цвят и полезни свойства, когато са поставени в подобен уред. Най-добрият вариант, ако все пак държите да готвите със зелени зеленчуци, е да добавите съставките си една по една и то във финалната фаза на готвене. Ако използвате грах и зелен фасул в ястието си, добавете ги през последните няколко минути, вместо да ги слагате от самото начало.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама