5 безценни урока по “Dolce vita” от италианките


5 безценни урока по “Dolce vita” от италианките
Снимка: iStock

Италианският начин на живот, често наричан „la dolce vita“ (сладък живот), топли сърцето и душата ни. Базиран на култура, която се върти около храната, красотата, любовта и страстта към най-простите удоволствия в живота, италианките наистина знаят как да живеят пълноценно. Ако някога сте мечтали да живеете в Италия, ето няколко начина, по които можете да имате la dolce vita, където и да сте.

1. Яжте сладко за закуска

Това може да изглежда като странен съвет, що се отнася до здравето, но не можете да живеете сладък живот без сладкиши! Малко захар (не всеки ден) сутрин с горещо капучино стартира „двигателя“ ви. Италианските торти не са прекалено сладки и не са обработени. Италианките обичат да закусват чийзкейк, направен от сирене рикота, яйца, цитрусови плодове и захар. Той е вкусен, засищащ, не прекалено сладък и добър източник на протеини и калций.

Каква е скритата сила на вашия вътрешен глас

2. Непланирани почивки

Всички имаме нужда от време, за да се отпуснем от ежедневието, да освежим умовете и телата си. В Италия дългите почивки след обяд са норма, но това може да не работи в типичния работен ден в България. Най-добрият начин да имате непланирана почивка е да импровизирате. Отделете час след работа, за да пиете студена лимонада и да си поговорите с приятелка.

3. Ходете, не бързайте

Има една прекрасна италианска фраза, наречена „Fare una passeggiata“. Това означава „да се разхождате“ и след като сте хапнали в Италия, е съвсем нормално да го правите. Не скоростно ходене, а разходка, без да отивате някъде конкретно. В района на Амалфи в Италия ходенето пеша е част от ежедневието, тъй като тесните, криволичещи улички и древните каменни стълби са единственият ви начин за придвижване.

4. Обичайте тялото си

Ако отидете на някой италиански плаж, ще видите много хора, които изглеждат доста удобно в телата си, без значение колко са високи или ниски, слаби или пълни, стари или млади. Яжте храна с настроение. Разходка на плажа. Плувайте в океана. Наслаждавайте се, където и да сте, и спрете да сравнявате тялото си с това на другите.

5. Отнасяйте се с хората като към семейство

Повечето италианци са топли хора – гостоприемни, разговорливи и искрени. Ако отидете на юг, нищо чудно някой да ви предложи храна, кафе или вино в собствения му дом!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама