7 трика, които ще ви предпазят от магии и уроки


7 трика, които ще ви предпазят от магии и уроки
Снимка: iStock/Guliver

В модерното ни ежедневие все по-малко хора вярват в поверия, урочасвания и черна магия. Дали тези похвати са изчезнали, или ние сме станали по-практични не е ясно, но е факт, че голяма част от нашите баби и прабаби са били доста суеверни. Ако и вие предпочитате да се „застраховате“ от лош късмет или уроки, ето няколко сигурни начина, които няма да ви отнемат нито време, нито усилие, но пък ще ви дадат спокойствие.

1. Не позволявайте на непознати хора да ви докоснат до ръцете, а ги дръжте в джобовете.

2. Ако даден човек не ви е симпатичен, но не знаете защо, по-добре не го гледайте в очите, а се концентрирайте в точката между веждите му.

Виж още: Кои са основните видове главоболие и причините за тях

3. Не поставяйте ножовете и вилиците с острата част нагоре, защото ще си навлечете злоба.

4. Никога не поставяйте хляба с долната част нагоре – това е равносилно на пожелание за смърт.

5. Ако изпуснете нож, вилица или лъжица от масата, почукайте три пъти с дръжката по масата (без да говорите). Така ще се предпазите от нежелани гости.

6. Не раздавайте свои снимки на всекиго, не ги оставяйте на леснодостъпно за всеки място и внимавайте, когато давате свои документи със снимка.

7. Не се гледайте в огледалото през нощта. Смята се, че след след залез слънце и особено през нощта, е по-добре да не се гледате в огледалото. Според езотериците тогава в огледалата се отваря портал за другия свят. В никакъв случай не се оглеждайте в интервала между 12 и 3 часа сутринта. По същата причина се препоръчва да не спите пред огледало.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама