5 начина да избегнете запотяването на очилата ви


5 начина да избегнете запотяването на очилата ви
Снимка: iStock

Очилата могат да се замъглят на улицата при мразовито време, при влизане в топла стая или при влажно време навън - всички, които нямат много добро зрение, вероятно са се сблъскали с такъв проблем. Образуваният върху лещите конденз предизвиква неприятни усещания у човек и не му позволява да вижда добре света около себе си. Очилата за плуване също се замъгляват от водните пари в басейна, което също намалява използваемостта на аксесоара. Нека да видим как да предпазите очилата от изпотяване и какво можете да използвате, за да постигнете тази цел.

За да предотвратите замъгляване на стъклата на очилата от студ, когато влизате в стая от студена улица или когато сте в стая с висока влажност, можете да ги третирате с домакински продукти:

Шампоан за коса 

Трябва да се разреди с вода в съотношение 1:1, навлажнете мека кърпа в получения разтвор и избършете лещите с него, след което ги избършете на сухо.

С твърд сапун

Навлажнете очилата с вода, след това прокарайте парче сапун върху мократа повърхност и след това избършете лещите на сухо, това ще осигури отлична защита срещу кондензация в мразовит въздух.

30 НЕВЕРОЯТНИ ФАКТА ЗА НАШИТЕ ОЧИ

Глицерин

Продуктът трябва да се затопли до стайна температура, след това да се нанесе от двете страни на стъклата с кърпа и да се разтрие старателно, да се остави да изсъхне и да се избърше със суха кърпа.

Течен сапун

Той също трябва да се затопли до стайна температура, след което лещите могат да се третират, след което трябва да се избършат с парцал.

С паста за зъби

Нанесете малко количество паста върху стъклото, разнесете я внимателно, след което я избършете с кърпа, като внимавате да не се образуват ивици.

Някои очила вече се продават със специален слой против замъгляване. Но дори и в този случай с течение на времето това свойство се губи, така че трябва да помислите отново как да накарате очилата да не се замъгляват. Ако нямате желание да се "затруднявате" с горните средства, които се предлагат в къщата ви, тогава можете да закупите специални препарати, предназначени за очила и продавани в оптични салони или спортни магазини. Тези продукти се предлагат под формата на спрейове или мокри кърпички - с тяхна помощ можете просто да обработите лещите на очилата си, след което трябва да ги оставите да изсъхнат.

Някои хора, които носят очила, използват средства за разпотяване на прозорци и почистващи препарати за прозорци. Въпреки че тези вещества са безопасни за очилата, те могат значително да навредят на кожата и органа на зрението. Поради тази причина те не трябва да се използват за създаване на защитен слой върху стъклата срещу замъгляване.  

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама