5 неща, които трябва да знаете, преди да си направите бяла татуировка


5 неща, които трябва да знаете, преди да си направите бяла татуировка
Снимка: iStock

Татуировките с бяло мастило се превърнаха в нова тенденция. Но тази форма на боди-арт е много по-деликатна в сравнение с татуировките с черно мастило. Преди да си направите такава, по-добре е да знаете някои факти и да сте сигурни, че тя напълно ще отговаря на очакванията ви в бъдеще.

1. Обърнете се към татуист с опит

Да, това важи за всички татуировки, но тези с бяло мастило са много по-трудни за правилно изпълнение. Поради разреждането на повечето бели мастила, отнема известно време и умения, за да се създаде татуировка точно както клиентът иска. Освен това е много по-трудно да видите бялото мастило в сравнение с черното, докато го нанасяте върху кожата.

Не трябва да позволявате на никого да прави това с тялото ви, ако му е за първи път, дори ако има опит в традиционните татуировки. Бъдете внимателни с това. Един добър татуист ще може да препоръча каква татуировка ще ви пасне най-добре.

Вижте още: Каква татуировка да си изберете според това какво преживявате

2. Белите татуировки не изглеждат добре върху всеки цвят кожа

Това е брилянтен вариант за хора с по-светла кожа и можете лесно да я скриете с грим в определени ситуации. Но все пак цветът на кожата е определящият фактор за това колко видима ще бъде вашата татуировка. Ако кожата ви е твърде бледа, има шанс вашата татуировка да не се окаже толкова впечатляваща.

3. Белите татуировки изискват специален дизайн

Бялото мастило трябва да допълва вашата идея за татуировка, защото не всички дизайни могат да бъдат изпълнени с този цвят. Освен това, колкото по-семпла е идеята, толкова по-вероятно е да изглежда добре.

4. Белите татуировки обикновено не издържат теста на времето

Всички татуировки избледняват и след определен брой години вече не изглеждат по същия начин. А бялото мастило има тенденция да променя цвета си по-бързо от другите мастила с остаряването на татуировката. Така че има голяма вероятност да трябва да ретуширате татуировката си по-често, отколкото ако с цветно мастило.

Вижте още: Как да изберем перфектната татуировка според зодията ни

5. Белите татуировки могат да повдигнат повърхността на кожата

Белите татуировки карат кожата ви да се подува малко повече от татуировките с други цветове. Това се случва, защото мастилото е поставено близо до повърхността на кожата, за да направи цвета по-видим. Ето защо е важно да обмислите правилния дизайн. Вашият татуист трябва да може да ви даде съвет по този въпрос.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама