5 шофьорски трика, които ще улеснят живота ви


5 шофьорски трика, които ще улеснят живота ви
Снимка: iStock

Когато човек си купи нова кола, в началото се грижи много добре за нея, но след няколко месеца, повечето хора намаляват грижите. Знаем, че отказването е най-лесно и автомивка веднъж месечно звучи като примамлив вариант. Днес обаче ще ви представим няколко страхотни лайфхака за коли. Те ще ви помогнат да поддържате колата си чиста и ще улеснят много от ежедневните задачи на автомобила.

1. Използвайте паста за зъби за почистване на фаровете

Пастата за зъби е страхотен продукт, защото има микроскопични абразивни частици, които могат да помогнат много при замърсяването на фаровете. Сложете малко от пастата върху гъба и избършете с кръгови движения.

2. Пемза за животински косми

Ако обичате да извеждате домашните си любимци на разходка, знаете колко козина остава по пода и седалките. Не можете да ходите на почистване всеки ден, но парче пемза наистина може да помогне. Разтрийте пемзата върху тъканта в една посока, след това в обратната посока и воала!

3. Лейкопласт за пукнатини по стъклото

Сигурно знаете, че когато чорапогащите имат дупчица, трябва да се сложи малко лак за нокти, за да ги предпазите от разкъсване. Подобен е трикът с лепенката на стъклото, ако имате пукнатина. Това е временна мярка, но добра.

4. Масло за почистване на таблото

Поставете малко зехтин върху парче плат и го натъркайте върху таблото. Ще блести, сякаш току-що сте купили колата си. Трудно е да се повярва, че не се нуждаете от специални почистващи продукти, а от нещо, което вече имате в кухнята.

5. Препарат за стъкла върху чистачките

Вашите чистачки се нуждаят от специална подготовка – поставете малко препарат за почистване на прозорци върху парче плат и измийте чистачките с него. Ще забележите резултатите, когато пътувате в снежно или дъждовно време. А за да не скърцат, намажете движещите се части със силиконов спрей.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама