3 начина за лесно почистване на среброто у дома


3 начина за лесно почистване на среброто у дома
Снимка: iStock

С течение на времето повечето сребърни бижута и прибори почерняват. Това всъщност е резултат от химическа реакция между среброто и сярата във въздуха. Освен това много от нещата, които използваме ежедневно: парфюми, козметика, лак за коса, крем за ръце, също могат да накарат метала да потъмнее и да загуби своя блясък. Ето как лесно може да почистите среброто в домашни условия

Царевично брашно + вода

Тази лесна и ефективна рецепта ще ви помогне да го възстановите.

Пригответе гъста паста от водно царевично брашно и я нанесете върху сребърния предмет. Оставете сместа да изсъхне напълно и я изтрийте с кърпа, за да полирате повърхността и да върнете блясъка на вашите бижута и сребърни изделия.

Алуминиево фолио + сода бикарбонат

Сигурно сте чували, че содата може да направи чудеса със среброто. Да, така е!

Ето какво да направите:

Покрийте дъното на голяма тава с алуминиево фолио, с лъскавата страна нагоре. Използвайте керамични или стъклени съдове за печене, никога метални, за да избегнете нежелани химични реакции. Напълнете с вряла вода и добавете сода за хляб. Имате нужда от половин супена лъжица сода за всеки литър вода. Оставете да заври и сложете потъмнялото сребро вътре. Извадете среброто с помощта на кухненски щипки. Оставете сребърните прибори върху хартиена кърпа да изстинат.

Дезинфектант за ръце

Още един страхотен метод, който действа!

Изстискайте малко количество дезинфектант за ръце върху мека хартиена носна кърпа и внимателно разтрийте бижуто си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама