5-те хотела с най-зашеметяващи гледки в света (ВИДЕО)


5-те хотела с най-зашеметяващи гледки в света (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Светът е пълен с феноменални дестинации и невероятни хотели, които чакат всички пътешественици да се върнат. Но дори сега, когато ежедневието започна да се нормализира, някои дестинации са все така недостижими, както и преди 2 години. Въпреки това, бленуването по тях може да се окаже невероятно успокояващо. Ето защо днес ще ви покажем няколко хотела, които съвсем заслужено са влезли в класацията на хотелите с най-забележителни гледки.

Six Senses Punakha, Бутан

Хотелската верига Six Senses управлява 5 отделни хотела в пет отделни долини в цветното хималайско кралство Бутан. Всяко място е внимателно проектирано, за да потопи напълно пътниците в местната култура. Разположен на стръмен планински склон, аванпостът на Six Senses в Пунакха се радва на прекрасно местоположение с невероятна гледка към Хималаите. Мястото се идентифицира като „летяща ферма“ сред оризовите полета, които се разгръщат в долината отдолу. От медитации по изгрев и холистични спа процедури до частни астрологични четения, церемонии по запалване на маслена лампа и невероятни походи, целта е да си тръгнете обогатени и вдъхновени.

Alila Jabal Akhdar, Оман

Jabal Akhdar, което означава „Зелената планина“ на арабски, е част от планинската верига Ал Хаджар, един от най-зрелищните райони на Оман. Разположен на 2000 м над морското равнище, този хотел осигурява достъп до великолепен пейзаж с недокосната красота. С изглед към драматично дефиле и с гледка към планините Хаджар, хотелът е идеално разположен, за да предложи гледка към прочутите скалисти пейзажи на региона.

Grace Santorini, Гърция

Grace Santorini е изключителен бутиков хотел в Санторини, настанил се на 363 м (над световноизвестната калдера на Санторини) и предлагащ спираща дъха гледка. Минималистичен и просто прекрасен, хотелът разполага с 21 иновативно обновени стаи и апартаменти, демонстрират съвременен стил, съчетаващ авангарден, индивидуален дизайн заедно с традиционни ръчно изработени декорации.

The Ritz-Carlton, Хонг Конг

Най-високият хотел в света, The Ritz-Carlton в Хонг Конг, е стратегически разположен на брега на West Kowloon. Имотът предлага великолепна и ненадмината гледка към пристанището Виктория и блестящия силует на остров Хонг Конг. Вътре, извисяващите се архитектурни елементи, инкрустирани със стъклени произведения на изкуството, отразяват характерния блясък на града отдолу.

Belmond Grand Hotel Timeo, Сицилия

В сърцето на Таормина се намира Belmond Grand Hotel Timeo - елегантна, класическа вила, построена в скалистите скали до Гръцкия театър, с невероятна гледка, която вдъхновява гостите от 1873 г. насам. Имотът предлага 71 апартамента и спални, разделени между основната сграда и прилежащата Вила Флора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама