Никога не забравяйте: Животът е пътуване, а не дестинация!


Никога не забравяйте: Животът е пътуване, а не дестинация!
Снимка: iStock

Има някои неща, които осъзнаваме прекалено късно. Важни неща, които могат да ни помогнат да подобрим живот си.

Как възприемаме реалността?

Тълкуването и разбирането на света влияят пряко на нашите вярвания и начин на живот. Именно възприемането и разбирането на света създава пристрастията, които влияят съществено върху качеството на живот. И точно тези възприятия и разбирания - в същото време плашат и събуждат любопитството ни.

Готови ли сте да се задоволите с блаженството, което дава невежеството, или все още искате повече?

Истината е, че повечето хора все още се нуждаят от много повече. Дори и самите те да не го признават. Това се случва на подсъзнателно ниво. Хората са склонни да се целят към звездите. От люлката до гроба, ние се учим и се опитваме да станем по-умни, по-мъдри, по-добри. Обучението и откриването на нови неща е това, за което сме дошли на тази земя.

Въпросът е какво трябва да разберем?

Важно е да се разбере, че в човешката ни природа е заложено да правим грешки в процеса на познание. Това е нормално. Ние сме само хора, а не богове. Грешките са част от растежа и не трябва да се страхуваме или срамуваме от тях.

ИСТИНСКОТО ЩАСТИЕ ИДВА, КОГАТО ПРИДОБИЕМ СПОСОБНОСТТА ДА ПРИЕМАМЕ ЖИВОТА ТАКЪВ, КАКЪВТО Е!

Всичко е временно, всичко минава!

Всичко в живота ни минава: и лошо, и добро. Ето защо, когато се събудите сутрин, се наслаждавайте на всеки миг, благодарете на живота за всеки лъч слънце.

И когато нещата вървят зле, когато отчаянието е завладяващо, не забравяйте, че и това ще отмине. Знайте, че това не е краят, слънцето със сигурност ще изгрее отново. Животът е възходи и падения, радост и болка, смях и сълзи, разочарования и приятни изненади.

Забравяме главното: животът е пътуване, а не дестинация!

Това е най-важният урок. Мисля, че на много хора, особено на младите, им е трудно да оценят какъв е животът. Той е един голям подарък за всеки от нас. И без значение как се развива, важно е винаги да оставате смирени и да благодарите на съдбата за всеки ден, в който живеете, за всяка радост, която ви доставя.

Всичко в този живот е временно, всичко минава. Затова се опитайте да извлечете максимума от всичко - и добро, и лошо.

 „Ако сте депресирани, значи живеете в миналото. Ако се притеснявате -  в бъдещето. Ако сте в мир и хармония, тогава живеете в настоящето ”, Лао Дзъ.

Живейте в настоящето и правете нещата, които ви харесват. Сбогувайте се с миналото, защото животът е тук и сега!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама