5 удобни фитнес уреди за дома


5 удобни фитнес уреди за дома
Снимка: iStock/Guliver

Фитнес уредите, на които можете да се насладите в професионалните зали, са доста полезни, но човек не винаги има времевата и паричната възможност да ги посещава.

Затова има и домашни фитнес уреди, които могат да ви помогнат да поддържате форма не само у дома, но и докато сте на път.

Разбира се, те не могат да бъдат толкова полезни колко професионално направените фитнес уреди, тъй като не могат толкова добре да изолират движенията на упражненията ви.

Днес ще ви дадем примери за пет удобни фитнес уреди за дома, с които да поддържате форма където и да се намирате.

1. Кабели с анкери за врата

Кабелите и ластиците с анкери за врата са толкова очарователно симплистични и същевременно полезни, че даже не е за вярване. Истината, е че това са от най-семплите и хитро направени фитнес уреди за домашна употреба в света на фитнеса.

Те не изискват никакъв монтаж, а просто затваряща се врата, чиято брава работи – само и единствено това. Те могат да се ползват у дома, на работа, докато сте паркирали някъде или въобще там където имате нужда.

2. Фоум ролъри за разтягане

Фоум ролърите са особено готини за размачкване на трудни за достигане части на тялото. Те са удачен избор за загрявка и разгрявка след бягане, вдигане на тежести и други упражнения, които натоварват големите мускулни групи на тялото.

Те могат дори да помогнат да се справите с болки в кръста, тъй като ви дават доста солидна основа, върху, която да „почешете“ там където ви сърби.

3. Преносими тежести със стойки

Има преносими тежести тип „дъмбели“, които се ползват и като стойки за лицеви опори. Те имат квадратна форма и могат да се ползват в зависимост от желаната тежест.

С тях, в един уред, вие можете да съберете до 15 дъмбела в един, всеки от които е с различна тежест  размер.

4. Стойки за лицеви упори

Стойките за лицеви опори са доста приятни за ползване, тъй като ви карат да засилите мускулите в центъра на тялото си. От тях не се изисква да се направи кой знае каква адаптация на дома ви, просто ги слагате на равно и ги ползвате така както сте преценили.

5. Лост за набиране

Лостовете за набирате са класически избор за всеки домашен фитнес. Те могат да бъдат фрикционни, тоест без монтаж към стена, или могат да бъдат с монтаж.

Ако сте по-тежки и искате да се чувствате по-сигурно, то най-добрият избор е да ползвате лостове за набиране с монтаж към каса или стена.

А ако търсите най-добрите предложения на пазара, тогава Workoout.bg е най-доброто място на света.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама