6 факта, които височината на жената разкрива за личността ѝ


6 факта, които височината на жената разкрива за личността ѝ
Снимка: iStock

Винаги сме се чудили дали най-добрите неща идват в малки, или големи опаковки. Що се отнася до височината на жената, това определено не е фактор за нейната привлекателност. Но трябва да признаем, че ни стана доста интересно, когато разбрахме, че различни проучвания доказват връзката между височината и личностните черти на даден човек. Ето какво открихме.

1. Високите жени се целят високо

Колкото по-висок човек сте, толкова по-високи са вашите стремежи. Изследванията, проведени от Университета в Стърлинг, показват, че по-високите жени са по-амбициозни и по-склонни да се фокусират върху изграждането на кариера, а не върху създаването на семейство.

След проучване, проведено с различни жени от Австралия, Канада, Обединеното кралство и САЩ, психолозите стигнаха до заключението, че жените с ръст над средния се възприемат като по-напористи, кариерно ориентирани и доминиращи в отношенията си.

2. Ниските жени имат по-силен майчински инстинкт

Оказва се, че по-ниските жени са склонни да влизат в дългосрочни връзки с мъже и да имат деца. Британките с ръст между 1,51 и 1,58 са по-семейно ориентирани и 78% от тях имат поне по едно дете на 40-годишна възраст.

3. Високите жени имат по-продължителна бременност

През 2015г. изследователи стигнали до заключението, че височината на майката има пряко влияние върху продължителността на бременността. Могат да се припишат няколко причини, включително гени, хранене, както и конструкция на вътрешния таз, което означава, че дамите над 1.68 раждат доносени бебета около термина.

КАКВО ГОВОРИ ЗА ВАС СТРАХЪТ ВИ ОТ ОПРЕДЕЛЕНИ ЖИВОТНИ

4. Ниските жени са по-склонни да имат повече деца

Въпреки че високите жени имат по-дълги бременности, интересен е фактът, че по-ниските жени, особено в съвременните западни общества, са склонни да имат по повече от 2 деца.

5. Високите жени по-трудно намират партньор

Когато става въпрос за намиране на сродна душа, проучванията показват, че за високите жени е по-трудно да намерят правилния партньор. Според учените това се дължи на по-високите нива на тестостерон, което кара жените да имат по-изразени мъжки качества.

6. Ниските жени не се доверяват лесно

Когато става въпрос за изграждане на доверие, ниските жени са по-трудни за убеждаване и имат по-големи проблеми в изграждането на ефективни връзки в сравнение с по-високите жени. Увереността е свързана със самочувствието, а ниските дами доказано имат по-ниска самооценка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама