6 хитри начина, с които да удължите живота на домашните потреби


6 хитри начина, с които да удължите живота на домашните потреби
Снимка: iStock/Guliver

Ако любимият ви пуловер се свие след пране или единствената ви самобръсначка е ръждясала само след една употреба, разочарованието е гарантирано. За щастие, някои хора са се превърнали в истински експерти, що се отнася до опазването и удължаването на живота на някои предмети от бита. Ето най-ефикасните от тях.

1. Добавете малко сол към свещите

Колкото и странно да звучи, добавянето на сол към топъл восък може да забави процеса на горене. Разпределете равномерно щипка сол, използвайте клечка за зъби, за да разбъркате. Любимата ви свещ ще гори по-дълго следващия път, когато я запалите.

2. Намачкайте тоалетната хартия за повече триене

Намачкването на вашата тоалетна хартия (или кухненска ролка) придава овална форма и по-добро триене. Ако само един ден се преструвате, че това е последната ви ролка хартия и приложите този трик, ще осъзнаете колко много хартия използвате.

3. Не бършете с гъба повърхности, които са били в контакт със сурово месо

Много здравни експерти казват, че гъбите, използвани за почистване на повърхности, които са били в контакт със сурово месо, трябва да се изхвърлят. Това не означава, че трябва да купувате нова гъба всеки път. Вместо това използвайте антибактериален спрей и хартия, за да избършете дъската за рязане. Това ще удължи срока на годност на вашата кухненска гъба, а и на вашата дъска.

4. Изтръсквайте кърпите си след пране

Когато приключите с прането и сушенето на кърпите за баня, изтръскайте ги добре, преди да ги сгънете и приберете. Този малък навик подобрява абсорбирането, поддържа влакната им пухкави и придава меко усещане.

5. Не дръжте самобръсначките си под душа

Влажната и топла среда е най-лошото възможно място за съхранение на самобръсначките. Това не само може да ги накара да ръждясат, но също така може да причини обриви и кожни проблеми. Така че, след употреба използвайте чиста кърпа, за да ги подсушите и ги преместете на сухо място извън душа.

ТРИКОВЕ, С КОИТО ДА ПРЕМАХНЕТЕ ГОРЧИВИНАТА НА ЛУКА

6. „Омазнявайте” тигана с незалепващо покритие

Използването на олио може да има положителен ефект върху вашите тенджери и тигани с незалепващо покритие. То ще помогне за запълване на всякакви малки пукнатини и резки в тигана, правейки повърхността напълно гладка и равномерна. Ето как да го направите:

- Измийте тигана в топла сапунена вода

- Избършете го старателно с кърпа

- Добавете една супена лъжица олио и разтрийте по дъното и краищата

- Загрейте го за около 60 секунди

- Махнете тигана от котлона и го оставете да изстине

- Избършете излишното олио

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама