Трикове, с които авокадото ще узрее по-бързо


Трикове, с които авокадото ще узрее по-бързо
Снимка: iStock/Guliver

Обичате ли авокадо? Ако отговорът е „Да“, най-вероятно си го похапвате често и знаете всичко негови многобройни ползи. Но може би не знаете как може да ускорите зреенето на авокадо у дома, за да се насладите вкуса му или да си направите любимото гуакамоле възможно най-скоро.

Има няколко начина за това, а именно:

Използвайте микровълнова

Точно така -  микровълните могат да ви помогнат бързо и лесно да получите меко и много вкусно авокадо. Това, което ще ви е нужно, е да надупчите плода с вилица и да го поставите върху чиния в микровълновата за 30 секунди. Ако смятате, че не е достатъчно омекнал, върнете го за още няколко секунди. Защо трябва да направите дупчици? За да не стане някоя беля и авокадото да избухне вътре и да трябва да чистите след това…

Загряване във фурната

Този метод ще ви отнеме малко повече време, но пък много хора не обичат да ползват микровълнови, така че имаме решение и за тях. отнеме малко повече време авокадото да „достигне“ в газова или електрическа фурна. Първо, плодовете трябва да бъдат увити във фолио, а самата фурна трябва да е предварително загрята на 200 градуса. Веднага след това намалете градусите до 90 и сложете авокадото. След около 10 минути ще имате узрял и вкусен плод.

ТЕЗИ ПЪРЛЕНКИ НА СКАРА СА НИ ЛЮБИМИ

Трикове за узряване в хартия

Ако никой от горните методи не ви е допаднал, предлагаме ви още един. Поставете  зеленото авокадо в хартиена торбичка, в която сте сложили узряла ябълка и затворете торбичката добре. Каква е идеята тук? Зрелите плодове отделят етилен газ, който от своя страна помага за по-бързото узряване на авокадото и само след няколко дни плодът ще стане мек и сладък. Вместо ябълки можете да използвате банани или домати или да сложите всички продукти заедно в една торба - колкото повече от тях, толкова по-бързо ще узрее авокадото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама