Психологически трикове, с които да спечелите всеки мъж


Психологически трикове, с които да спечелите всеки мъж
Снимка: iStock/Guliver

Разбира се, всяка връзка започва с искрица на интерес, но колко дълбоко някой се влюбва във вас често е резултат от усилията, които и двамата полагате, за да се случи това. Въпреки че няма как да принудите човек да ви хареса, определено има някои психологически трикове и съвети, които могат да ви помогнат да “разчупите” леда или да привлечете вниманието му.

1. Помолете го за услуга

Проучванията показват, че хората са склонни да харесват хора, които не са надменни, арогантни и не се срамуват да помолят за услуга. Това е така, защото подсъзнателно вярваме, че човекът би направил същото за нас, ако ролите са сменени. Този феномен на обратната психология е известен като “ефекта на Бен Франклин”. Както той пише в автобиографията си: „Този, който веднъж ви е направил добро, ще бъде по-готов да направи друга услуга, отколкото този, когото сте задължили“.

2. Правете му комплименти, но рядко

Повечето момчета не получават често комплименти, така че когато чуят такъв, са приятно изненадани и поласкани. Единственият проблем е, че комплиментите губят значението си, ако ги чувате непрекъснато.

3. Удължете зрителния контакт с няколко секунди

Проучванията са установили, че продължителният контакт с очи увеличава вероятността двама души да се влюбят. Човекът, който стои зад новаторското изследване по този въпрос, е социалният психолог Артър Арон.

ВИДЯХ ТЪГАТА В ТЕБ, ПОКАЖИ МИ И БУРЯТА

4. Използвайте името му

Да чуеш името ти да бъде казано от някого е его стимул, макар и малък. Проучванията показват, че чуването на собственото ви име има уникален ефект върху активирането на мозъка, тъй като нашите мозъци неволно реагират на звука, дори когато не сме в настроение.

5. Копирайте жестовете му

Един от най-често срещаните начини хората да показват връзка с някого е фино да копират жестовете му. Това всъщност се прави на подсъзнателно ниво и може да създаде по-тясна връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Отношения


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама