6 начина да използвате лакочистител в домакинството


6 начина да използвате лакочистител в домакинството
Снимка: iStock

Всеки знае как да използва лакочистител - той премахва стария маникюр от ноктите. Но мнозина дори не осъзнават, че тази течност може да се използва и за битови нужди, тъй като ацетонът, съдържащ се в него може да се превърне в незаменим помощник в много случаи.

Помислете за възможностите за използване на лакочистителя в ежедневието, за да си помогнете в домакинството. Много мъже не възприемат дамската козметика като полезен предмет. В крайна сметка някои козметични продукти могат да решат и ежедневните ни проблеми. Ето примери за използване на лакочистител. Нека в тази статия да ви разкажем какви употреби може да има на лакочистителя у дома.

НАПРАВЕТЕ ТОВА И ЩЕ ЗАБРАВИТЕ ЗА ЛОШИТЕ МИРИЗМИ У ДОМА

Възстановяване на подови повърхности

Може да звучи странно, но определено лакочистителят може да накара изхабената подова настилка отново да изглежда свежа и нова. Ако изсипете малко част от него върху кърба и забършете пода, ще получите чудесен резултат. Може да се използва за чистене на ламинат, теракот, бетон.

Обновяване на порцеланови съдове

За премахване на упорити наслагвания и петна от порцелановите сервизи у дома, може да ги почистите с напоена с лакочистител кърпа, докато не бъдат заличени. После може да измиете с препарат за съдове и да изплакнете с чиста вода, след което блясъкът на порцелана веднага ще бъде възвърнат.

За излъскване на обувките до блясък

Ако напоите добре кълпа с лакочистител и излъскате обувките си с нея, това може да помогне да се премахнат наслагванията от мръсотия, драскотини, ако обувките са от кожа или пък върху тях има петна. После може да изчистите  с влажна кърпа за да полиране повърхността им.

Премахване на засъхнало лепило

Лакочистителят представлява разтворител, така че може с помучен тампон почистите мястото, където има засъхнало лепило.

Съживете часовника си

За премахване на мръсни и мазни наслоявания от дълго носене на вашия ръчен часовник, също може с памучен тампон, напоен с лакочистител да минете каишката му или неговата верижка, която непременно ще върне блясъка си след това третиране.

Почистване на самобръсначка

Самобръсначката определено събира ужасно много бактерии и ако я използвате продължително, с течение на седмици, е добре да бъде дезинфекцирана. За тази цел лакочистителят би свършил наистина добра работа. Но трябва да се знае, че активната съставка в съдържанието на лакочистителя е много силен разтворител, което може да разяде пластмасата или да я повреди, ако самобръсначката ви е с пластмасова дръжка.

Надяваме се всички тези наши съвети да ви бъдат от полза и да намерите наистина практичност в използването на лакочистител в домакинството!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама