6 правила на етикета, които всяка съвременна дама трябва да знае


6 правила на етикета, които всяка съвременна дама трябва да знае
Снимка: iStock

В миналото е имало строги правила на етикета, които хората е трябвало да следват. Но в съвременното общество тези граници са замъглени и правилата на поведение са променени. Но все пак има някои подробности, които могат да разкрият една истинска дама.

1. Не се облягайте назад в стола си

Ако една дама седи на маса, тя трябва да седне в средата на стола. Много е важно да оставите малко пространство между стола и гърба си. Тази позиция на тялото съответства на така наречената поза на херцогинята. Трябва да седнете прави, но свободно, а разстоянието между тялото и ръба на масата трябва да е равно на разстоянието между китката и върха на пръстите.

Вижте още: 9 важни правила за етикет, когато се храните в ресторант

2. Спазвайте правилата за грим

Тъмни сенки за очи и червено червило са комбинация, която никога няма да видите на лицето на една истинска дама. Възможно е да носите тези продукти за красота поотделно, така че да имате само един акцент върху лицето си. Просто погледнете грима, който предпочитат да носят съвременните членове на кралското семейство.

3. Не слагайте телефона си на масата

Модерната дама няма да остави телефона си на масата, когато е на обществено място, като кафене или ресторант. Няма да насочи твърде много внимание към това устройство. Освен това за нея е очевидно, че информацията в смартфона ѝ е част от личния ѝ живот и е по-добре да я крие от непознати.

4. Знайте правилата за кореспонденция

Модерните времена наложиха специални правила за изпращане на текстови съобщения. Дамите не трябва да отговарят веднага на съобщенията поради 2 причини. Първо, за да уведомят човека, с когото общуват, че може да имат други лични неща за вършене, които не им позволяват да отговорят веднага. И второ, знаят, че е редно да се обадят на човек, ако искат да го информират за нещо спешно. Но истинската дама няма да отложи отговора си с повече от 20 минути, от уважение към човека, който ѝ изпраща съобщение.

Вижте още: 4 възпитателни метода, които вече са смятани за грешни

5. Не дръжте ръцете си на талията

Позата, докато държите ръцете си на талията, рядко е позата, която една дама избира. Разбира се, всички ние се сблъскваме с обща ситуация, в която просто няма къде да сложим ръцете си. Но в този случай е по-добре да ги държите пред тялото си, така че позицията на тялото ви ще съответства на правилата на етикета.

6. Използвайте думи на признателност умерено

Въпреки че може да изглежда, че една жена с добро възпитание трябва буквално да излъчва благодарност и постоянно да рецитира фрази на признателност, това не е вярно. По-добре е да не прекалявате с думи като "благодаря" и "моля". В противен случай тяхното значение просто ще се обезцени и ще се възприема като ласкателство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама