6 психологически трика как да прочетете мислите на човека срещу вас


6 психологически трика как да прочетете мислите на човека срещу вас
Снимка: Thinkstock

Всички сме имали моменти, в които сме искали да можем да разберем какво мислят другите, представяйки си, че сме супер герои, които имат тази дарба. Истината е, че не е нужно да притежавате магическа сила, за да виждате събеседника си отвъд думите, а просто да познавате няколко психологически похвата. По-голямата част от езика на тялото ни е свързан с подсъзнанието ни, което трудно може да контролираме и често ни издава пред онези, които имат очи за него.

Вижте още: 8 невероятни факта за нашата планета Земя (СНИМКИ + ВИДЕО)

Днес ви представяме 6 психологически трика как да прочетете мислите на човека срещу вас:

1. Следвайте очите им

Гледането надясно и право нагоре означава, че човекът срещу вас ви лъже, защото активира въображението и спомените си в лявото полукълбо на мозъка. Но погледът наляво и надолу, докато говори събеседника ви, означава, че си спомня факти, или събира мислите си.

2. Ако кимат твърде много

Когато говорим за нещо, с което събеседника ни не е съгласен или не харесва, той започва да кима многократно и прекомерно.

3. Те симулират усмивка

Много от нас се оплакват от бръчки, които се появяват твърде рано. Но това, което не знаете, е, че бръчките всъщност могат да ви кажат дали усмивката е истинска или не. Това е така, защото фалшивите усмивки не активират мускулите на очите.

4. Стискат челюсти

Стисната челюст е признак на стрес. Ако видите човека срещу вас да го прави, това означава, че е под напрежение. Това движение винаги се случва подсъзнателно.

Вижте още: Ветеринари: Ето защо кучетата тичат в кръг

5. Обръщайте внимание, когато вдигат ръце

Вдигането на ръката в цялата ѝ дължина излъчва мощна, доминираща аура. Обратното, вдигането на ръка под нивото на главата показва несигурност и срамежливост.

6. Следете дланите им

Ако дланите ви са обърнати нагоре, това означава, че предлагате или питате нещо. Ако дланите ви са обърнати надолу, това означава, че поръчвате или изисквате нещо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама