7 популярни татуировки с доста мрачен скрит смисъл


7 популярни татуировки с доста мрачен скрит смисъл
Снимка: Getty Images/Guliver

Татуировките отдавна са заели своето място в съвременния свят. Макар не всички да са очаровани от идеята за перманентно мастило върху кожата, по-голямата част от хората между 20 и 50 години приемат позитивно тази форма на изкуство. А дори и там има тенденции – преди години йероглифите бяха водещи, но сега те са изместени от други рисунки. Част от тях могат да бъдат наистина красиви и вдъхновяващи, но зад някои се крият доста интересни истории.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ЛЮБИМИТЕ НИ БРАНДОВЕ

1. Сълза под окото

В американската култура сълзата означава, че собственикът на татуировката е извършил убийство, но ако сълзата не е запълнена с мастило – значи не е успял. Сълзата може да символизира и престой в затвора, както и тъга по близък човек. Ейми Уайнхаус си татуира сълза, когато съпругът ѝ влезе в затвора, а рапърът Лил Уейн украси лицето си заради смъртта на негов приятел.

2. Паяжина

Сама по себе си татуировката под формата на паяжина означава индивидуалност и стремеж към съвършенство. Доста често, особено ако мрежата е изрисувана върху лактите, означава че този човек се е преборил с наркотиците.

3. Буда

Този татус не носи непременно някакъв мрачен смисъл, но хората, посветени в културата на будизма, смятат това за светотатство. Ето защо, ако се появите с подобна картина върху кожата в някоя от будистките държави, най-вероятно ще бъдете арестувани.

4. Трилистна детелина

Обикновено хората си татуират четирилистни детелини за късмет, но трилистните детелини се свързват с Ирландия, и по-точно – с ирландските престъпни банди.

5. Кръст на гърдите

Това е татуировка с богата история, която може да се проследи в доста православни страни. Големите кръстове на гърдите се свързват с най-опасните престъпници в Русия. Татуировката означава, че човекът е „Принцът на крадците“ – най-високият ранг в криминалните банди.

6. Три точки

Където и по света да озовете, трите точки означават Mi vida loca (Моят луд живот). Татуировката означава, че човекът е престъпвал закона, но не е бил хванат.

7. Тъжен клоун

В Бразилия престъпниците, които са убили полицай, си татуират тъжен клоун, понякога плачещ.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама