7 практични съвета, с които ще направите добро първо впечатление


7 практични съвета, с които ще направите добро първо впечатление
Снимка: Thinkstock

Когато се срещаме с нов човек, ни отнема само 7 секунди (дори не минути!), за да решим дали се чувстваме положително към него, или не. Това е голям натиск, особено ако изпитвате социална тревожност, или просто по природа сте срамежливи. Ето защо днес ще ви представим няколко прости съвета, за да накарате тези първостепенни секунди да работят за вас.

1. В очите си крие всичко

Контактът с очи е универсален знак за социално доверие, откритост и честност. Тъй като повече от половината от цялата комуникация е визуална, а не вербална, погледът ще вдигне нивата на симпатия. Притеснявате се дали поддържате правилния баланс между увереност и страхливост? Съотношението 60:40 работи чудесно!

2. Усмихвайте се и светът ще ви се усмихне

Допълнете всяка среща с истинска усмивка! Знаете ли, че хората харесват и помнят други хора въз основа на това как са ги накарали да се чувстват? Усмивката задейства ендорфини, а това асоциира с чувството за благополучие.

3. Не бъдете многословни

Най-простият, и все пак най-често пренебрегван, компонент за успешното представяне е скромният поздрав. Вместо да започвате разговор “от краката към главата”, което може да накара хората да се усъмнят във вашата искреност, представете се с обикновено „здравей“. Кажете го с усмивка и сте на половината път към социалния успех.

КАК ДА СИ ПОЧИНЕТЕ ОТ РАБОТА И ДА ПРЕЗАРЕДИТЕ БАТЕРИИТЕ СИ

4. Погрижете се за езика на тялото

Много сигнали могат да бъдат изпратени за 7 секунди, така че се постарайте да са ясни. Опитайте се да имате спокоен език на тялото - разкопчайте якето си, изправете се, не кръстосвайте ръцете си.

5. Всичко е в ъглите

Психологията на езика на тялото има завладяващ ефект върху първите впечатления. Изразете интереса си към даден човек с едва забележим наклон напред, докато той говори. Представете си, че това е единственият човек в стаята и вашата искреност ще блесне.

6. Позитивността ще спаси света

Позитивността е заразна и всички ние предпочитаме да сме обградени от хора, които правят света малко по-светъл. Така че направете усилие да избягвате негативните изказвания, дори да са за трафика в града, и човекът ще ви запомни с добро.

7. Не говорете за себе си

Класическа грешка, която е лесно да се направи, когато сме нервни, е да говорим за себе си. Но един от най-добрите начини да спечелите симпатии е да се интересувате истински от човека, който стои пред вас: Задавайте обмислени въпроси и активно слушайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама