Американски щат с лилави пътни знаци в чест на Prince


Американски щат с лилави пътни знаци в чест на Prince
Снимка: Gettyimages.com

Сенатът на американския щат Минесота почете покойния поп певец Принс, като гласува да посвети на него магистралата, която минава покрай неговия музей „Пейсли парк“.

Пурпурни знаци ще бъдат издигнати в участък от магистралата в близост до музея „Пейсли парк“ в предградията на град Минеаполис в чест на покойния Принс Роджърс Нелсън.

„Принс беше истински гений и иновативен артист, който разшири границите на музиката и културите по начини, които никога няма да бъдат забравени“, каза главният спонсор на проекта, републиканският сенатор Джулия Колман от Уакония. „Неговото влияние звучи в творчеството на безброй музиканти след него. Наследството му продължава да вдъхновява артисти от новите поколения и до днес.“

Археолози намериха статуя на Буда в Египет

Имотът „Пейсли парк“ е мястото, където Принс почина неочаквано на 57-годишна възраст от свръхдоза с фентанил през 2016 г. Сега е в ролята на музей, както и звукозаписно студио.

По думите на сестрата на Принс Шарън Нелсън музиката на брат й ще живее вечно. Тя призова феновете да посетят музея и да видят колекцията от 3000 обувки на покойния певец.

Идеята магистралата да бъде посветена на Принс даде дългогодишният приятел на звездата Марк Уебстър, който работи като охрана в „Пейсли Парк“. Уебстър беше сред феновете, които се събраха в Капитолия на щата Минесота, за да отпразнуват вота на местния сенат.

Певецът, текстописец и композитор Принс добива известност в края на 70-те години на миналия век с хитове като „Little Red Corvette,“ „Let's Go Crazy“ и „When Doves Cry“. Въведен е в Залата на славата на рокендрола през 2004 година. В рамките на кариерата си той продава над 100 милиона албума.

Преди няколко години неговият най-известен албум „Purple Rain“, издаден през 1984 г., беше включен в Националния филмов регистър на САЩ от Библиотеката на Конгреса.

Стойността на имуществото на Принс възлиза на 156,4 милиона щатски долара. Тъй като певецът почина без завещание, шестимата му живи братя и сестри бяха посочени като негови наследници. Трима от тях в крайна сметка продадоха повечето свои дялове на музикалната компания „Праймъри уейв“.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама