Бекон или прошуто: Каква е разликата


Бекон или прошуто: Каква е разликата
Снимка: iStock/Guliver

В зимния сезон и особено покрай празниците почти всички хора залагат на месни мезета - луканки, суджуци, бекон или прошуто. Ароматът на тези деликатеси не може да бъде отречен. Ако се затруднявате да изберете между бекон и прошуто за вашата трапеза, днес ще ви представим ключовите разлики между тези популярни продукти, както и как може да ги използвате.

Бекон

Няма нищо по-изкушаващо от миризмата на хрупвак запържен бекон в неделя сутрин. Независимо дали го сервирате с пържени яйца, или пък пържени филийки, вкусът му е все така разкошен.

Беконът идва от корема на прасето и цената му е доста умерена в сравнение с други сушени продукти от свинско месо. Някои видове бекон са необработени, други се сушат със сол и изкуствени нитрати, а трети се опушват над ябълково дърво. Макар че се отличава като част от традиционната английска закуска, беконът е и отлично допълнение към сандвичи, салати и готвено ястия.

Прошуто

Какво представлява една дървена дъска, отрупана с антипасти без тънките като хартия лентички солено прошуто? Този свински продукт идва от задния крак на прасето и се произвежда между няколко месеца и няколко години. Различното при него е, че не търпи топлинна обработка, за разлика от другите деликатеси. за сметка на това, има достатъчно начини да използвате прошуто като предястие - с печени пилешки гърди, с аспержи, пъпеш, грозде и т.н.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама