Така ще премахнете неприятната миризма от свинското месо


Така ще премахнете неприятната миризма от свинското месо
Снимка: iStock

Свинското месо се разваля много бързо, ако се съхранява неправилно. Миризмата се появява поради факта, че определени бактерии започват да се размножават в месните влакна. Ако има не само остър неприятен аромат, но също така повърхността му е потъмняла, има зелен оттенък, по-добре го изхвърлете. При положение, че миризмата се появи в резултат на дълъг престой на месото в торба, тогава можете да се опитате да го спасите. Ето и най-ефективните начини да го направите:

В сол и оцет

Накиснете месото в хладка вода със сол и оцет (5 супени лъжици на всеки литър вода). Хубаво е да го киснете един ден, като разтворът трябва да се сменя на всеки 5-6 часа. За да забързате процеса, нарежете месото на парчета.

В лимонов сок

За приготвянето на марината имате нужда от сока на 2 лимона и подправки, например прясно смлян черен пипер. Месото, нарязано на парчета, трябва да се притисне, така че да е напълно покрито с течност. Времето на киснене е 12 часа.

Вижте още: Груби грешки при приготвянето на свинско месо

Варене

Варенето на месото помага да се отървете от неприятната миризма. След като водата заври, тя трябва да се смени 3-4 пъти.

В калиев перманганат

На 5 г вода се слага 5 г калиев перманганат. Разтворът не трябва да бъде твърде концентриран. Правилната смес е светлорозова на цвят. В нея трябва да накиснете месото за 2 часа, след което да го изплакнете обилно с вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама