Така ще приготвите много вкусна яхния със свинско


Така ще приготвите много вкусна яхния със свинско
Снимка: vkusnoteka.bg

Получава се много ароматно и хранително ястие, комфортна храна за душата.

Необходими продукти:

1 кг свинска плешка, нарязана на кубчета за готвене

7-8 картофа

2 стръка праз лук

30 мл зехтин

1 морков

3 скилидки чесън

3 бр гъби печурка

1 червена чушка

1 зелена чушка

500 мл домашен пилешки бульон

2 дафинови листа

1 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно праз лука. Чушките и морковите на малки парченца. Чесъна и гъбите на филийки. Обелете и нарежете картофите на кубчета.

Запържете в тиган праз лука, чушките, морковите и гъбите, заедно с малко зехтин, черен пипер и сол. Когато омекнат ги отделете в чиния настрана.

В същия тиган запечатайте месото на кубчета. Добавете, нарязаните скилидки чесън. Подправете с черен пипер, червен пипер и сол.

След това прехвърлете месото в дълбока тенджера или купата на мултикукъра. Добавете задушените зеленчуци и картофите. Налейте бульона и сложете два дафинови листа. Течността трябва да покрие картофките. След като заври на котлона гответе на бавен огън около час и 15 минути. Проверете месото за готовност.

Ако ползвате мултикукър от MENU изберете функция STEW за 1 час. Опитайте месото и ако е необходимо допълнително досваряване на месото може да го включите на функция BOIL за 20 минути, за да омекне напълно.

Поднесете с малко свеж магданоз.

Източник: vkusnoteka.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама