Дори най-жилавото месо ще се топи в устата, ако предварително направите това


Дори най-жилавото месо ще се топи в устата, ако предварително направите това
Снимка: iStock

Приготвянето на ястие, в което месото да е сочно и крехко, не е никак лесно за повечето домакини. Тези от тях, които са начинаещи в готвенето, често се оплакват, че месото става твърде жилаво или сухо. Но опитните домакини знаят много добре какво да направят, така че месото буквално да се топи в устата.

Марина с газирана вода

Достатъчно е просто да мариновате нарязаното на парчета свинско или говеждо месо в разтвор от сода и вода (1/2 чаена лъжичка сода се разтваря в 750 мл вода) Оставете месото в този разтвор за 4 часа. В този случай е препоръчително мариноването да се осъществи в хладилника. Ако искате да приготвите по-пикантно ястие, тогава можете да добавите лук, билки и подправки към месото.

Марина с лимон или портокал

Месото ще стане невероятно меко и сочно, ако го мариновате за половин час в марина с лимонов или портокалов сок. За целта трябва да разтворите сок от 1 лимон или половин портокал в 1 л вода.

Вижте още: 6 груби грешки при приготвянето на пилешко месо

Марина с вино

Достатъчно е просто да залеете парчета месо с вино, така че да ги покрие напълно и да изчакате един час.

Марина със соев сос

Свинското или пилешкото месо може да се мариноват за половин час в соев сос.

Инжектиране на марината в месото

В случая ще ви е необходима медицинска спринцовка, за да инжектирате марината в парчетата месо. За да я приготвите, смесете 250 мл преварена вода, половин супена лъжица сол и една супена лъжица черен пипер. След това месото трябва да се остави в хладилника за 4 часа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Рецепти


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама