Ето как да разберете, че котката иска да ви каже нещо


Ето как да разберете, че котката иска да ви каже нещо
Снимка: iStock/Guliver

Котките са толкова мистериозни същества. Те искат да имат свое лично пространство и трябва да имат силна връзка със собственика си, за да може той да ги разбере. В тази статия ще ви разкрием какво означават определени поведения на котките.

Ближе ви

Сладкото животинче обича да ближе лицето на стопанина си, за да покаже обич и привързаност, което е очевидно. Но има и още две причини, поради които може да го прави. Котето може да показва, че е стресирано и не се чувства добре. "Близането най-често се асоциира с подобряване на връзката между котката и собственика, но понякога може да е и знак за безпокойство и тревога. Проверете каква е околната среда за животното и дали няма нещо, което го стресира", казват специалистите. Котето често ближе стопаните, когато те са тренирали и се връщат от спорт.

Стои в тоалетната си

Когато котето стои в тоалетната често, без да я използва,  може също да означава, че е стресирано, или дори болно. "Котките стоят в тоалетната си, когато търсят уединеност, смятат, че това място е безопасно за тях", обяснява още д-р Рейчъл Барак, ветеринар, практикуващ в Ню Йорк.

Преследва ви вкъщи

Понякога животинчето върви след вас и ви следва навсякъде. Това е лесно обяснимо, показва, че котката иска внимание, иска да си играете с него, да го гушкате. Възможно е и да ви моли за храна и вода.

Мяука често

Знаете ли, че котките мяукат само на хората? Няма да чуете да го правят към други животни или себеподобни. Красивите животни използват този звуков сигнал, за да привлекат човешкото внимание. Ако наблюдавате от близо ще забележите разликата в различните ситуации, точно как го прави, когато иска храна, внимание или нещо друго. Също както и хората, гальовните домашни любимци изразяват по различен начин нуждите си в ситуациите. Обърнете внимание на интонацията и силата на мяукането, за да разберете всеки път точно какво иска да ви каже.



Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама